Namie gamintos pomidorų sultys

prieš 5 m. 3 mėn. - prieš 5 m. 3 mėn. #300 nuo pomidorine
Tikiu, kad egzistuoja daugybė pomidorų sulčių mėgėjų :P Štai keli receptai, kaip jų pasigaminti patiems:

Sultys su prieskoniais
1,4 kg kaip įmanoma labiau prinokusių pomidorų;
1 stiklinės pjaustytų saliero lapų;
0,3 stiklinės pjaustytų svogūnų;
cukraus, druskos, juodųjų pipirų, tabasco padažo pagal skonį;


Visu ingredientus suberti į nepridegantį puodą (aliuminis netinka), ant nedidelės ugnies užvirinti ir virinti dar 25 minutes. Atvėsinti ir perkošti per sietą. Sultys paruoštos! Šaldytuve gali būti laikomos apie savaitę. Šias sultis galima gaminti ir be prieskonių, tik iš pomidorų.

Pomidorų sultys
Išspausti pomidorų sultis sulčiauspaudėje;
Perkošti, kad neliktų sėklų ir odelių;
Pakaitinti (neužvirinti) 5 minutes;
Įpilti citrinų sulčių (1 valgomasis šaukštas pusei litro pomidorų sulčių);
Šias sultis galima gerti arba konservuoti. Konservavimui:
Supilstykite sultis į karštas talpas, palikite 0,5cm tuščios erdvės iki viršaus;
Pridewnkite talpas dangteliais;
Talpas sudėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite apie 35 minutes;
Užsandarinkite.
Paskutinis taisymas: prieš 5 m. 3 mėn. nuo pomidorine.

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

More
prieš 3 m. 9 mėn. #765 nuo mamukas71
Pomidorų sultys

supjaustytus pomidorus ( maždaug į 4 dalis) pakaitinti - užvirinti nereikia.
Po to tą masę su blenderiu sutrinti ir perpilti per kiarasamtį. Su grūstuvėliu(tas kur bulvių košę grūdame) pamaigyti kad liktų tik skūrelės ir sėklytės.
Į gautas sultis įberiame druskos ( aš ant 7l. dedu 2 šaukštus druskos) ir pakaitinę(užvirinti nereikia) supilstome į pakaitintus stiklainius, uždarome dangteliais ir po pledu paliekame atvėsti.
Labai paprasta ir žiemą labai skanu :)

Please Prisijungti or Sukurti sąskaitą to join the conversation.

More